







2nd ISE Community of Practice (CoP) gathering

Thursday 14 November 2024 | 09:30-13:00h CET | online



AGENDA

After launching the Innovative Sustainable Economy Community of Practice (ISE CoP) on 18 June 2024 in Marseille (read <u>News</u>), the 2nd gathering on **14 November 2024** will be held online.

The <u>ISE CoP</u> is a key element to build a strong network in the ISE Mission to increase the projects' impacts. The ISE CoP comprises **14 Thematic Projects (TPs) and 2 Governance Projects** by offering a space of collective knowing and learning.

We are currently 155 connected partners from 18 countries with a well representation of the 4-ple helix to strengthening Innovative Sustainable Economy in the Mediterranean. The ISE CoP comprises 53 public authorities, 40 academia and research organisations, 32 private sector stakeholders, and 30 partners representing civil society and NGOs.

The launch of the ISE CoP offered time to *Connect, Share, Learn,* and *Collaborate* among the different TPs. You can find all the information exchanged and results of the working groups within the **ISEC Hub Knowledge Sharing Space** (go to <u>MIRO board</u>) and respective Basecamp channel (go to <u>MISSION – Innovative sustainable economy</u>).

The upcoming online gathering will serve as an opportunity to further explain key **Governance Projects activities,** where we need strong collaboration with the Thematic Projects to discuss about the **TPs key productions**.

In addition, after considering the results of the survey for training needs, a *master class* style training will follow, dedicated to amplifying projects' results by explaining **amplifying concepts** and successful processes within and beyond the Interreg Euro-MED Programme.

Event moderated by Thematic Community Project (TCP) partners

	WELCOME
09:30-09:45 15 min	Where we are now and objectives of the day BETA TC (UVIC-UCC)
	THEMATIC PROJECTS: KEY PRODUCTIONS
09:45-10:05 20 min	Governance projects activities I: Peer Review & Academy PMM & UNISI
10:05-10:15 10 min	Breaking rooms dynamics BETA TC (UVIC-UCC)
10:15-11:15 60 min	 Working Groups Round of introductions Validation and prioritisation of key productions Analysis of TPs' key productions (potentialities and relevance to SDGs) Clustering with other TPs' key productions
11:15-11:30 15 min	BREAK - GRAB A COFFEE All
	TRAINING: AMPLIFYING PROJECTS' RESULTS
11:30-12:45 75 min	Governance projects activities II: Concepts & Successful processes ACR+ & ERR & MIO-ECSDE Invited experts
	WRAP UP
12:45-13:00 15 min	Next Steps & Upcoming in-person Community of Practice gathering BETA TC (UVIC-UCC) & CENER21





































