





3rd ISE Community of Practice (CoP) gathering

2-4 April 2025

Sarajevo, Bosnia & Herzegovina | Location: city centre (exact location tbc)

AGENDA

Join us in **Sarajevo on the 2, 3 and 4 April** for a three days of community building and joint work with the Interreg Euro-MED Innovative Sustainable Economy Community of Practice (ISE CoP).

The <u>ISE CoP</u> is a key element to build a strong network in the ISE Mission to increase the projects' impacts. It comprises **14 Thematic Projects (TPs) and 2 Governance Projects** by offering a space of collective knowing and learning.

The ISE CoP is organised around four actions: **connect, learn, share,** and **collaborate**. In addition, new **Thematic Working Groups** (TWGs) will consist of structured discussions leading to **common positions** on the 4 focus areas of the Mission. The upcoming key inperson gathering will serve as an opportunity to know in more detail about the **circular and innovative solutions** offered by the TPs and keep hands on work to find synergies and collaborative pathways.

A specific training will tackle **practical approaches to influencing citizen behaviour**, as it was one of the topics found of high interest by the TPs' partners. By the end of this session participants will be able to share and learn from existing behaviour change approaches across different focus areas; identify common barriers and success factors in citizen engagement; apply behavioural insights to enhance project outcomes; and design measurement approaches for behaviour change initiatives.

In addition, a **parallel session** will be held on Friday 4 April in the morning to further engage and collaborate with **local actors**, while discussing other important matters in **B2B meetings** format. These sessions will be further co-organised and fine-tunned depending on the needs of the stakeholders involved (information gathered in the registration form).

These three days gathering is organised by the Thematic Community Project (Community4Innovation) with support of the Institutional Dialogue Project (Dialogue4Innovation). The host partner is CENER21 (see <u>practical information</u>). All the activities in this programme will be held in English, except for the last day when translation services in local language will be provided.

REGISTER (upon invitation only)

















































DAY 1 02 APRIL WEDNESDAY

TIME	ACTIVITY		
13:00-14:30	Registration		
90 min	Welcome Lunch*		
14:30-16:00	WELCOME		
90 min	Hosting partner		
	INTRODUCTION		
	Objectives of the day		
	MARKETPLACE OF CIRCULAR & INNOVATIVE SOLUTIONS		
	Thematic projects pitches		
	Finding synergies		
16:00-16:30	Networking Break		
30 min	Thematic projects posters		
16:30-18:00	MARKETPLACE OF CIRCULAR & INNOVATIVE SOLUTIONS		
90 min	Thematic projects pitches		
	Finding synergies		
18:00-19:30	Cocktail Dinner*		

^{*}Meals covered by the organisers

DAY 2 03 APRIL THURSDAY

TIME	ACTIVITY		
09:00-09:30	Registration		
30 min			
09:30-11:00	GOVERNANCE PROJECTS ACTIVITIES		
90 min	Our work updates		
	Specific technical activities		
	Thematic Working Groups (TWGs) introduction		
11:00-11:30	Coffee Break*		
30 min			
11:30-13:00	THEMATIC WORKING GROUPS		
90 min	Leading to White Papers		
	1. Marine Resources		
	2. Agri-food Systems		
	3. Industrial Transition		
	4. Resource Valorisation		
	TWGs' progress and remarks		
13:00-14:30	Lunch Break*		
14:30-15:45	TRAINING FOR TPs: Practical approaches to influencing citizen behaviour		
75 min	Framing key principles of behaviour change		
	Learning from experience		
15:45-16:00	Coffee Break*		
15 min			

















































16:00-17:00	TRAINING FOR TPs: Practical approaches to influencing citizen behaviour		
60 min	Collaborative problem-solving		
	Design behaviour change approach for a common challenge		
17:00-19:00	Free time		
2 h			
19:00-20:00	City Tour		
60 min			
20:00	Community Dinner*		
1			

^{*}Meals covered by the organisers

DAY 3 04 APRIL **FRIDAY**

TIME	ACTIVITY			
09:00-09:30 30 min	Registration			
PARALLEL SESSIONS				
09:30-11:00 90 min	REGIONAL OPPORTUNITIES IN ISE (translation services available)	B2B MEETINGS		
	Event open to local stakeholders	Mentoring & Twinning Programme: In-person bilateral meetings between		
	Co-organised by local partners involved in different Interreg Euro-MED ISE Mission projects.	givers and takers.		
11:00-11:30 30 min	Coffee Break*			
11:30-13:00 90 min		B2B MEETINGS		
		Unstructured time: (open to TPs' needs and suggestions collected in the registration form)		
	REGIONAL OPPORTUNITIES IN ISE			
	(continuation)	Bilateral meetings about: open calls and potential new partnerships & alliances; future thematic events coorganisation; communication aspects; joint actions.		
13:00-14:00	Lunch Break*			
	See you soon!			

*Meals covered by the organisers







































