







## Online Launch of the Interreg Euro-MED Mission: Innovative Sustainable Economy

## Strengthening governance for an innovative sustainable Mediterranean economy

Thursday 6 July 2023, 10:00-12:00 CEST, (online)



## **AGENDA**

This event will officially commence the mission activities and introduce the partnering organisations. Partners will provide an overview of the planned activities and the mission's strategy for the coming years. The event will also serve as an opportunity to introduce the joint roadmap, highlight synergies, and outline the expected roles of coordination bodies to ensure broader stakeholder engagement and a more significant impact on the governance projects of the mission.

Event moderated by Patricia Carbonell, Head of Barcelona Office, REVOLVE

| <b>10:00-10:10</b><br>10 min | The new 2021-2027 Interreg Euro-MED programme architecture and missions.  Curzio Cervelli, Joint Secretariat Coordinator, Interreg Euro-MED.  |
|------------------------------|---|
| <b>10:10-10:25</b><br>15 min | Regional cooperation for a climate-neutral and resilient Euro-Mediterranean region Patrick Wegerdt, Team Coordinator of Unit F.2 Bilateral & Regional Environmental Cooperation, DG ENV.  |
| <b>10:25-10:35</b><br>10 min | UfM programme labelling and opportunities for Euro-Mediterranean stakeholders. Cristina Cardenete, External environment expert, Water, Environment & Blue Economy Division, UfM Secretariat.  |
| <b>10:35-10:50</b><br>15 min | Strengthening Innovative Sustainable Economy: one mission, two governance projects. Caterina Brancaleoni, ERR, Mission IDP lead partner. Maria Calderó Pascual, BETA TC   UVic-UCC, Mission TCP lead partner.   |
| <b>10:50-11:35</b><br>45 min | GOVERNANCE PROJECTS ACTIVITIES & NEXT STEPS FOR STAKEHOLDER ENGAGEMENT:  Community of Practice and ISEC Hub.  Mercè Boy Roura, BETA TC   UVic-UCC, Mission TCP lead partner.  Coordination Bodies.  Núria Bedós, GenCat, Mission IDP project partner.  Transformative Innovation Policy Labs.  Tatiana Fernández, GenCat, Mission IDP project partner.  Capacity building program.  Haris Paliogiannis, MIO-ECSDE, Mission TCP project partner.  Open Monitoring Platform.  Alessandro Daraio, ERR, Mission IDP lead partner.  MED Innovation Events.  Marta Castillo, REVOLVE, Mission TCP project partner.  Advocacy strategy through synergistic liaising.  Lovre Karamarko, MRDEUF, Mission IDP lead partner. |
| <b>11:35-11:50</b><br>15 min | Interacting with audience Maria Garcies, CPMR, Mission IDP project partner.   |
| <b>11:50-12:00</b><br>10 min | Open debate   Q&A   |





































